As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan slukker du for skærmtid på iPhone eller iPad forklaret

Sådan slukker du for skærmtid på iPhone eller iPad forklaret

Folk brugte mere og mere tid på deres smartphones. I dag er mange menneskers liv bogstaveligt talt styret af deres enheder. Din telefon ved alt om dig. Den kan spore din daglige rutine. Den ved, hvor meget og hvornår du spiser, og hvor du tager hen på ferie. Du kan gøre næsten alle dine daglige aktiviteter med din smartphone. Det er ikke underligt, at folk bruger så meget tid på deres telefoner.

Alle bruger den til deres egne formål. Nogle mennesker spiller spil, andre foretrækker at se forskellige videoer eller lytte til musik, og andre kommunikerer konstant på forskellige sociale netværk eller læser f.eks. bøger. Der er også folk, der arbejder med deres telefon, og de har brug for den til at holde styr på alle deres arbejdsopgaver. Derfor er det ofte nyttigt at vurdere, hvor meget tid du bruger på din iPhone, og hvilke programmer du foretrækker. Til dette formål er der en skærmtidsfunktion i iOS og IPadOS.

Hvad er funktionen Skærmtid?

Skærmtid er en funktion, der er indbygget i din iPhone eller iPad. Derfor kan den fungere med alle programmer, og udviklere behøver ikke at konfigurere yderligere kompatibilitet med den. Du kan finde den i indstillingerne. Den registrerer, hvordan du bruger din enhed, og viser, hvor meget tid du har brugt i bestemte kategorier af programmer og i specifikke programmer selv. Den kan også vise det samlede antal gange, du har taget din iPhone op i løbet af en dag.

De indsamlede data er tilgængelige i form af praktiske diagrammer i menuen “Skærmtid”. Hver uge, mandag morgen, modtager du også en rapport i form af en meddelelse, så du kan se, hvad du har lavet i denne uge.

Hvordan fungerer skærmtid?

Apple sorterer apps i App Store efter bestemte kategorier. Det er her, at Screen Time tager oplysninger om appen. På den måde kan du finde ud af præcis, hvor meget tid du har brugt på spil, sociale netværk eller fælles tjenester. Da dataene tages fra App Store, er det hele kontrolleret af mennesker, og du vil ikke opleve, at dit spil vil være i kategorien “Arbejde”. Dataene i Screen Time synkroniseres også med din iCloud-konto, hvilket gør det muligt for dig at indsamle oplysninger om forskellige enheder og bruge programmet på flere enheder. Det kan du gøre ved at aktivere indstillingen “Share Across Devices” (Del på tværs af enheder) i Screen Time-indstillingerne.

Sådan deaktiverer du funktionen Skærmtid

Hvis du ikke ønsker, at din telefon skal indsamle så detaljerede data om din aktivitet, eller hvis du bare ønsker at reducere dens strømforbrug, kan du blot deaktivere funktionen Skærmtid på din enhed. Det er ret nemt at gøre, du skal blot :

  • først til indstillingerne på din iPhone eller iPad
  • Vælg derefter Skærmtid
  • Stryg til bunden af menuen, og du vil se “Slå skærmtid fra” nederst i menuen
  • Vælg dette, og skærmtid vil blive slået fra

Oplysninger om, hvor meget tid du bruger i hvert enkelt program, indsamles ikke, så længe Skærmtid er slået fra. Alle begrænsninger, indstillinger for nedetid samt indholds- og privatlivsbegrænsninger vil blive slået fra.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere