As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan deaktiverer du geotagging i kameraappen på iPhone

Sådan deaktiverer du geotagging i kameraappen på iPhone

Geolokalisering i din smartphone er en ret praktisk funktion, som er nødvendig for at mange apps kan fungere. Den bruges dog nogle gange til ikke-oplagte funktioner. Når du f.eks. tager et foto i kameraappen, registrerer billedet straks din placering. Derfor spekulerer mange brugere på, om det er muligt at deaktivere geolokalisering i kameraappen på deres iPhones.

Hvad skal du gøre for at deaktivere geolokalisering i kameraappen på din iPhone

Moderne smartphones er ret teknologiske og komplekse enheder med mange forskellige funktioner. Alle moderne smartphones er udstyret med funktioner som f.eks. et accelerometer, vibrationer, kameraer og naturligvis geolokaliseringstjenester.

Geolokalisering er et ret vigtigt element i en moderne smartphone, som bruges i mange apps. Den mest indlysende måde at bruge det på er f.eks. i en kort-app for at bestemme, hvor du befinder dig, og bygge en rute til det ønskede sted. Eller du kan f.eks. dele din placering, så andre brugere kan finde dig.

Geolokalisering bruges også ofte i forskellige spil til at bestemme den region, hvor du spiller, eller hvis der er tale om et augmented reality-spil som Pokémon Go.

Mange apps har også skjulte funktioner, der bruger placering. Så du bør holde øje med, hvor du tillader, at geolokalisering anvendes. Et eksempel er kamera-appen.

Når du starter appen første gang, vil den bede dig om adgang til lokaliseringsdata. Hvis du giver tilladelse til det, vil det sted, hvor billedet blev taget, også blive registreret i dataene for det pågældende billede, når du tager et billede. Det er ret praktisk, hvis du vil holde styr på, hvor du har været.

En ting, som mange brugere stadig undrer sig over, er, hvordan de kan deaktivere geotags på deres billeder. Der er faktisk flere grunde til dette, og det er ret nemt at gøre.

Derfor bør du måske slå geotags fra i dine billeder

Det er der faktisk flere grunde til. Den vigtigste er sikkerheden. Mange brugere i dag er meget bekymrede for deres sikkerhed, især online. Hvis du knytter et geotag til dit billede, kan angribere bruge disse oplysninger til deres egne formål.

Desuden fylder billederne lidt mere på denne måde. Dette er en meget lille stigning i størrelsen, men det kan stadig være vigtigt for dig. Da geomærket er registreret i metadataene for dit foto, vil det være muligt at se det selv gennem programmer fra tredjepart.

Hvis andre familiemedlemmer har adgang til din telefon, eller hvis I f.eks. deler en konto, ønsker du måske heller ikke, at andre familiemedlemmer altid skal vide præcis, hvor du er, og hvor du har taget visse billeder. Alle disse grunde får folk til at slå geolokalisering fra i deres iPhone-kameraapp.

Sådan deaktiverer du geotags i kameraappen

Hvis du har en ny iPhone, og det er første gang, du bruger kamera-appen, kan du deaktivere geotagging ved at trykke på Tillad ikke, når appen beder dig om tilladelse til at bruge geolokalisering.

Hvis du allerede har givet tilladelse, skal du blot deaktivere geolokalisering i kameraappen på din enhed for at stoppe geotagging af dine billeder.

Det er ret nemt at gøre. For at gøre dette skal du:

  • Du skal åbne Indstillinger på din iPhone.
  • Derefter skal du gå til fanen Privatliv.
  • Klik derefter på Placeringstjenester.
  • Her skal du finde Kamera på listen og trykke på det.
  • Til sidst skal du blot vælge Aldrig på listen.

Herefter vil geolokalisering blive slået fra, når du bruger kameraappen, og geotagget vil ikke længere blive vist på nye billeder. Hvis du vil aktivere funktionen igen, skal du blot gentage alle trinene fra ovenstående vejledning og vælge Mens du bruger til sidst.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere