As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan slipper du af med meddelelser om tilgængeligt Wi-Fi-netværk på Android

Sådan slipper du af med meddelelser om tilgængeligt Wi-Fi-netværk på Android

Alle ejere af en mobil gadget, der kører Android OS, ved, at Wi-Fi er den mest foretrukne type forbindelse til netværksressourcer, herunder internetadgang, først og fremmest på grund af den høje hastighed for dataudveksling og for det andet på grund af de meget lavere omkostninger ved trafik. Og ubegrænset båndbredde spiller ikke den sidste rolle.

Desværre forkæler mobilnetværksoperatørerne ikke brugerne med den gratis mulighed for at se videoer eller lytte til musik online. Og i modsætning til LTE bruger Wi-Fi-radiomodulet betydeligt mindre af smartphonens batteristrøm. Kort sagt er det som at have ingen hænder, og Android giver generøst ejerne adgang til alle de netværk, der er til stede i nærheden. Desuden opretter styresystemet automatisk forbindelse til dem af dem, der tidligere var tilkoblet.

Når du forlader huset, får du besked fra Android, hvis der er et åbent Wi-Fi-netværk i nærheden af dig. Det er praktisk, når du hurtigt vil finde gratis internet på en cafe eller et andet offentligt sted. På den anden side kan denne funktion bare skræmme dig, når du bare vil gå en tur eller passe dit arbejde, og denne meddelelse hører og ser du i nærheden af alle offentlige Wi-Fi-hotspots.

Så hvis du vil slippe af med meddelelser om Wi-Fi-opkald på din Android-enhed, skal du gøre følgende.

Sådan deaktiverer du Wi-Fi-meddelelser i Android

Denne funktion findes i Android-indstillingerne, og den kan være placeret forskellige steder på hver telefon, da næsten alle producenter har omdesignet Android-grænsefladen for sig selv. Men under alle omstændigheder kan du finde den elskede skyder til at deaktivere notifikationer, hvis du følger disse instruktioner.

Så hvis du vil deaktivere meddelelser om Wi-Fi-opkald på din Android-enhed, skal du følge disse trin:

  • Først og fremmest skal du åbne menuen Indstillinger på din mobilenhed.
  • Derefter skal du gå til afsnittet Wi-Fi.
  • Vælg derefter “Avancerede indstillinger” eller tandhjulsikonet øverst på skærmen. Det afhænger af smartphoneproducenten.
  • Endelig skal du deaktivere skyderen “Network Scan”.

Når du har gennemført disse trin, får du ikke længere besked, når telefonen finder et offentligt Wi-Fi-netværk. Det betyder naturligvis, at du selv skal tjekke, om der er ledig Wi-Fi. Hvis du har brug for at nulstille indstillingerne for automatisk netværksgenkendelse, skal du blot klikke på skyderen Scan igen, hvorefter Wi-Fi igen søger efter hotspots.

Med åbne offentlige kilder er det mere kompliceret, her skal vi handle drastisk – manuelt slukke og tænde for det trådløse radiomodul. Selvfølgelig er dette ubelejligt, og glemsomhed kan spille en grusom joke: ikke skifte til hjemme Wi-Fi fra en mobilforbindelse, kan du dræne al den forudbetalte trafik i løbet af få minutter, og derefter pengene fra kontoen.

Hvorfor skal du kontrollere forbindelsen til trådløse netværk?

Kontrol over forbindelsen til trådløse netværk samt ændring af forbindelsestype er urimeligt forsømt af mange ejere af smartphones med Android. Men ved at indstille notifikationstilstandene og installere et lille hjælpeprogram kan du ikke kun slippe af med ubehag, men også øge gadgets batterilevetid og vigtigst af alt – holde pengene på mobiloperatørens konto og i din egen tegnebog intakte.

Sådan deaktiverer du placeringshistorik fra Google på Android

På Android-smartphones kan Google Maps-appen spore historikken for bevægelser og kender endda adressen på brugerens hjem og arbejde. Nogle mennesker er ligeglade med dette, men nogle ejere af gadgets anser sådanne handlinger for at være en krænkelse af privatlivets fred. Appen er knyttet til en konto og bruges til at få mere personlige resultater i Maps samt mere præcise anbefalinger baseret på de steder, som brugeren besøger.

Hvis du vil ændre eller slå indstillingerne for Google Placeringshistorik fra, skal du åbne “Indstillinger”, vælge “Placering” og derefter trykke på “Placeringstjenester”. Der skal du vælge “Google Placeringshistorik” og derefter trykke på “Log ind på din Google-konto”.

Siden “Action Controls” (Indstillingskontrol) bør åbnes, hvor du kan slå “Location History” helt fra eller rulle nedad – og vælge muligheden for automatisk at slette dataene efter en bestemt periode.

Sådan deaktiverer du alle sensorer på Android

Muligheden for hurtigt at deaktivere mange hardwaresensorer på Android-smartphones med et enkelt tryk er fantastisk, hvis brugeren har mistanke om, at en app misbruger adgangsindstillingerne. Det gør du ved at gå til “Indstillinger”, vælge “System” og derefter “Udviklerindstillinger”. Blandt de elementer, du skal vælge “Slå sensorer fra”. Kontakten kan tilføjes til meddelelsesskærmen.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere