As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan skjuler du din online-status i Telegram

Sådan skjuler du din online-status i Telegram

Føler du dig utilpas ved tanken om, at din aktivitetsstatus er synlig for andre? Her får du at vide, hvordan du kan fjerne denne mulighed i Telegram.

Er der en mulighed for at skjule din online status i Telegram?

Der findes masser af apps som Telegram i dag. Alligevel er der stor efterspørgsel efter messengers, alle ønsker at kunne ringe til deres kære gratis, sende billeder på et øjeblik og blot dele deres indhold gennem attraktive grupper osv. Telegram har det hele og mere til.

Men de fleste af disse messengers viser som standard altid din aktuelle aktivitet. Uanset hvor du befinder dig, registrerer Telegram din aktivitet via appen og viser andre, at du er online. Næsten alle messenger og sociale netværk har denne funktion. Men er det muligt at slå den fra? Og generelt, hvordan fungerer denne status, hvad er den til, og krænker den ikke dit privatliv? Læs mere nedenfor.

Hvordan fungerer Online Status i Telegram

Telegram har for længst indtaget sin plads blandt giganter som Facebook og dets Messenger, Instagram, Watsapp osv. Det er et faktum, at sidstnævnte tidligere var ret upålidelige med hensyn til personlige oplysninger osv. Derfor holdt mange brugere op med at stole på disse platforme og skiftede til Telegram eller andre mere sikre apps. I tider, hvor personlige oplysninger kan være i hænderne på hvem som helst, er sådanne krypterede budbringere ret efterspurgt.

Selv om alle disse platforme som standard viser status for sidens eller kontoens ejer, er Telegram lidt mere fleksibel i denne henseende. Du kan vælge, om andre kan se din aktivitetsstatus eller ej.

I stedet for din status vil brugerne se, at du “for nylig har været aktiv” på Telegram. Det vil sige, at du måske er online, men ikke online på samme tid. Denne funktion er praktisk her, fordi ingen virkelig vil kende din nøjagtige status. Det er meget praktisk, fordi folk kan skrive til dig og vide, at du snart vil se deres besked. Og samtidig kan du vælge ikke at svare så meget, som du vil.

Den anden side af medaljen er, at hvis du skjuler din status, mister du også muligheden for at se andres status. Det er fair nok, for hvis du respekterer dit eget privatliv, bør du have de samme principper for andre.

Sådan skjuler du din online-status på Telegram

Telegram er tilgængeligt på alle platforme, og indstillingerne er de samme overalt, uanset om det er på Android, macOS, iOS eller Windows. Det eneste, du skal gøre, er at starte appen eller downloade den fra det officielle Telegram-websted. Derefter skal du blot følge guiden for at ændre din status i Telegram på mobile enheder:

  • Start Telegram på din smartphone eller tablet
  • Tryk på hamburgerikonet i øverste venstre hjørne af skærmen (tre vandrette linjer)
  • Vælg Indstillinger i rullemenuen
  • Vælg derefter Privatliv og sikkerhed
  • Vælg indstillingen Sidst set og online
  • Vælg mellem Alle, Mine kontakter og Ingen. Bekræft ændringen ved at vælge ikonet med fluebenet
  • Bekræft beslutningen med OK

Sådan skjuler du din online-status via pc

Og her er den samme vejledning, men lidt anderledes end den foregående om, hvordan du ændrer status på Windows eller macOS:

  • Åbn Telegram-appen
  • Klik på hamburgermenuen
  • Vælg Indstillinger på listen over muligheder
  • Vælg derefter Sidst set og online (fanen Privatliv og sikkerhed)
  • Vælg Ingen (eller Mine kontakter)
  • Klik på Gem
  • Bekræft prompten med Fortsæt

Som allerede nævnt kan du blive skjult, men andre vil heller ikke blive vist for dig. Du kan naturligvis gøre undtagelser for bestemte personer eller grupper, og de indstillinger, du har indstillet, gælder ikke for dem. Dette er en meget praktisk funktion, hvis du ofte bruger Telegram til arbejdsrelaterede ting og ikke ønsker at blive distraheret på din fridag osv.

Du skal også være på udkig hele tiden. Faktum er, at alle budbringere, herunder Telegram, ikke garanterer fuldstændig anonymitet. De registrerer stadig alle dine handlinger og aktiviteter for at forbedre deres arbejde osv., så alle dine oplysninger gemmes et sted. Tag ikke risici, og del ikke personlige oplysninger på sociale netværk, messenger osv. Ondsindede kriminelle kan drage fordel af det og skade dig eller andre.

Nu ved du, hvordan du kan administrere din Telegram-status, og hvordan du tilpasser den. Nu behøver du ikke at ignorere aktiviteterne i Telegram, og hver gang du skal bekymre dig om, at du kan skrive på et unødvendigt tidspunkt. Alle indstillingerne er lige ved hånden, og det er op til dig, hvordan du konfigurerer din app.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere