As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan nulstiller du Samsung TV til fabriksindstillingerne

Sådan nulstiller du Samsung TV til fabriksindstillingerne

Hvis dit Samsung Smart TV ikke fungerer korrekt, fryser eller viser et forkert billede, kan du ændre forskellige indstillinger og se, hvordan billedet ændrer sig for at løse problemet. Den bedste løsning er at nulstille dit Samsung Smart TV til fabriksindstillingerne.

Samsung TV fabriksindstilling

Du skal vide, at Samsung-tv’er har to menuer. Den første er brugermenuen, som åbnes, når du trykker på knappen Hjem eller Menu på fjernbetjeningen. Den anden menu er den skjulte, tekniske eller hemmelige tv-menu, som er forbeholdt eksperter, men du kan også få adgang til den og gendanne fabriksindstillingerne. Nu mere om menuer og nulstilling til fabriksindstillinger.

Nulstil til fabriksindstillinger i brugermenuen

Denne menu er beregnet til den almindelige bruger. Nulstilling til fabriksindstillingerne er helt ufarligt, fordi tv’et blot tager standardindstillingerne fra styresystemets hukommelse og anvender dem på tv’et. Den eneste ulempe er, at du skal omkonfigurere alle indstillingerne. Netværksindstillinger, Bluetooth-enhed, Smart Hub og selvfølgelig kanalerne – kort sagt, dit tv bliver så godt som nyt. Det vil være som at tænde for tv’et for første gang. Som jeg sagde før, sker der ikke noget dårligt med dit tv, hvis du nulstiller det til fabriksindstillingerne via brugermenuen. Nu til den skjulte eller tekniske menu.

Fabriksnulstilling via den tekniske menu

Som jeg sagde før, er denne menu for professionelle. Jeg anbefaler ikke, at du bruger det. Når du nulstiller til fabriksindstillingerne, gendannes ikke kun fabriksindstillingerne, men også de oprindelige indstillinger, hvilket kan medføre, at tv’et ikke fungerer korrekt. Meget ofte bliver billedet grønt, HDMI-forbindelserne virker ikke længere, WiFi-forbindelserne virker ikke længere osv. Jeg vil nu fortælle Dem, hvorfor det er tilfældet.

Det skyldes, at tv’et kan bestå af forskellige komponenter og skærme fra forskellige producenter, og der kan være flere dusin skærmmodeller. Derfor gemmer operativsystemet først modellen af den mest anvendte skærm, hvorefter indstillingerne ændres under produktionen, men de oprindelige indstillinger bevares som fabriksindstillinger. Så hvis du foretager en fabriksnulstilling via den tekniske menu, nulstilles alle skærmindstillinger, Bluetooth- og Wifi-moduler til de oprindelige indstillinger, men de er muligvis ikke kompatible.

Jeg blev f.eks. kontaktet af en læser af mit websted, som havde nulstillet sit 43-tommer tv til fabriksindstillingerne via den tekniske menu. Efter nulstillingen viste tv’et ikke længere de korrekte farver og blev meget varmt. Jeg rådede ham til at tjekke skærmen, og det viste sig, at standardstørrelsen på skærmen efter nulstillingen var 55 tommer. Det var naturligvis forkert, men der var et andet problem: Der var fem 43-tommer modeller på menuen, og han vidste ikke, hvilken der var den rigtige. Han ændrede den ene indstilling efter den anden, og efter at have valgt 43-tommersskærmen blev tv’et ikke længere varmt, men problemet med forvrængede farver på skærmen var stadigvæk til stede. En fabriksnulstilling forårsagede problemet. Han kunne stadig ikke indstille sit tv. Så en nulstilling via den tekniske menu er kun en sidste udvej, men jeg aner ærligt talt ikke, hvorfor du skulle foretage en sådan nulstilling. Jeg råder dig til aldrig at foretage en fabriksnulstilling via den tekniske menu, da du kan beskadige tv’et.

Hvornår du bør foretage en fabriksnulstilling

Så hvis du skal foretage en fabriksnulstilling, skal du bruge brugermenuen. Hvis dit tv bliver ved med at genstarte, er det sandsynligvis softwaren, der er problemet. Du skal dog først tage tv’et ud af stikkontakten for at slette hukommelsen. Først derefter skal du foretage en fabriksnulstilling.

Hvad sker der med mit tv efter en fabriksnulstilling?

Når du udfører en fuldstændig fabriksnulstilling, er kun de vigtigste programmer stadig forudinstalleret på tv’et. Alle tredjepartsapplikationer, brugerdata, konti og lignende slettes. Alle indstillinger nulstilles, og du skal indtaste din konto igen. Kanallisten slettes, forskellige favoritlister, kanalsortering skal oprettes igen.

Du skal dog ikke forvente mirakler af en nulstilling. Jeg har f.eks. et Samsung-tv fra 2014, og jeg har ikke nulstillet det til fabriksindstillingerne.

Nulstilling af Samsung TV til fabriksindstillingerne

Hvis du vil nulstille dit tv til fabriksindstillingerne, skal du gå ind i tv-menuen og aktivere menuen Fabriksindstillinger. Tizen-operativsystemet er blevet forbedret gennem årene, så adgangsproceduren for nulstilling er også ændret. Jeg vil forsøge at give dig proceduren for fabriksnulstilling for alle Samsung TV-modeller.

Nulstilling til fabriksindstillinger for Samsung R, T, A og B-serier 2019-2022

Menu → Indstillinger → Alle indstillinger → Generelt og privatliv → Nulstil

Du kan nulstille alle indstillingerne på tv’et til fabriksindstillingerne.

  1. Vælg Nulstil. Indtastningsvinduet for sikkerheds-PIN åbnes.
  2. Indtast PIN-koden, og vælg derefter Nulstil. Alle indstillinger nulstilles derefter.

Standardsikkerhedskoden er 0000, hvis du ikke har ændret den før. Dette er en slags bekræftelse af, at du har til hensigt at foretage en nulstilling. Efter nulstillingen slukkes og tændes tv’et igen, og du får vist den samme indstillingsmenu, som da du tændte det første gang. Vælg først land, sprog osv.

Nulstilling til fabriksindstillinger for Samsung E, F, H, J, K, M, N-serier (2012-2018)

Du kan indstille alle tv’ets indstillinger (undtagen internet- og netværksindstillingerne) til den

Nulstil fabriksindstillingerne.

  1. Vælg Nulstil. Indtastningsvinduet for sikkerheds-PIN åbnes.
  2. Indtast PIN-koden, og vælg derefter Nulstil. Alle indstillinger nulstilles derefter.Fjernsynet
     slukker og tænder automatisk og viser derefter vinduet Start Setup

Nulstilling af dit netværk Samsung TV’er i E, F, H, J, K, M, N-serien (2012-2018)

Indstillinger → Generelt → Netværk → Nulstil netværk

Alle netværksindstillinger nulstilles. For Samsung-tv fra 2012-2018 er nulstilling af indstillingerne og nulstilling af netværksforbindelserne separate processer.

Fabriksnulstilling til Samsung TV-serie B, C, D-serien (2009-2011)

Med de første Smart TV’er og modeller fra 2009-2011 var det meget nemt at nulstille til fabriksindstillingerne. For at nulstille, skal du gøre som følger:

Tryk på knappen “EXIT” på fjernbetjeningen på tv’et i 20-30 sekunder, indtil der vises en meddelelse, der beder dig om at nulstille alle indstillinger.

Vælg “OK” for at bekræfte nulstillingen.

Tv’et er slukket. Indstillingerne nulstilles.

Nulstilling til fabriksindstillingerne for ældre Samsung-tv fra før 2009

Dette er en nulstilling til tv-apparater uden operativsystem. Dengang var en nulstilling ganske konventionel, tv’erne havde ingen internetforbindelse, digitale tunere var lige begyndt at blive taget i brug, det var bare et tv med primitive indstillinger. Følg disse trin for at nulstille ældre Samsung-tv til fabriksindstillingerne

  • Ringe op til tv-menuen.
  • Vælg Installation.
  • Vælg Plug and Play.
  • Meddelelsen “Starting Plug & Play” vises, tryk på OK.

Nulstil Smart Hub

For at gøre det nemmere at indstille tv’et efter en nulstilling har Samsung udviklet en separat nulstilling for nogle indstillinger, som ikke påvirker nulstillingen af andre indstillinger. Dette reducerer den tid, der er nødvendig for at indstille tv’et, og giver dig mulighed for kun at nulstille nogle indstillinger. Følg disse trin for at nulstille Smart Hub-indstillingerne.

Menu → Indstillinger → Support → Enhedsvedligeholdelse → Selvdiagnose → Smart Hub

nulstille

Nulstil billede

Du kan også nulstille kun billedindstillingerne. Dette vil nulstille de aktuelle billedindstillinger til standardværdierne. For at nulstille, skal du gå frem som følger

Menu → Indstillinger → Alle indstillinger → Billedeekspertindstillinger → Nulstil billede

Nulstil lyd

Nulstilling af tonen er også en praktisk funktion, hvis du ikke er sikker på, om du har valgt de korrekte toneindstillinger. Ved at nulstille tonen nulstilles de aktuelle toneindstillinger til deres standardværdier. Sådan nulstilles tonen:

Menu → Indstillinger → Alle indstillinger → Lyd Ekspertindstillinger → Nulstil lyd

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere