As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan forhindrer du Google Fotos i at vise minder

Sådan forhindrer du Google Fotos i at vise minder

Funktionen “Minder” i Google Fotos er virkelig interessant og bemærkelsesværdig. Nogle gange bør du dog slå den fra, hvis du ikke ønsker, at der skal oprettes “minder” i det uendelige.

Hvad skal du gøre for at forhindre, at Google Fotos viser minderne

“Minder” er en funktion i Google Fotos, der giver dig mulighed for at genopdage tidligere billeder. Disse fotos vises øverst i dit fotogalleri, og hvis du klikker på dem, kan du se et udvalg af de fotos og videoer, du har taget den pågældende dag i de seneste år.

“Google Photos” er en af de Google-tjenester, der gør mest brug af neurale netværk. Den bruger dem til at minde dig om tidligere begivenheder, du har fanget i fotos eller videoer, til at genkende, hvad der er på billederne, så det bliver lettere for dig at finde dem, og endda til at redigere de fotos, du allerede har taget, for at gøre dem bedre.

Google Fotos tog et særligt stort skridt i denne retning sidste år, da det blev annonceret, at der ikke længere ville være ubegrænset lagerplads til rådighed. Google stoppede dog ikke der.

Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker, at dine minder i form af fotos skal vises i dine Google Fotos, kan du her se, hvordan du kan forhindre det.

Hvordan fungerer Google Photos-memories?

Google hævder, at mere end 4 milliarder billeder, der er gemt i Google Fotos, aldrig bliver vist, når de først er uploadet. Det vil sige, at brugerne slet ikke kan huske, at de har disse billeder. Så for at minde dem om deres eksistens har Google besluttet at bruge neurale netværk, som vil skabe særlige samlinger af billeder, der har ligheder med hinanden.

“Google Photos” identificerer former, farver, indhold og andre aspekter af fotos for at skabe personlige valg og minde brugerne om fotos, de allerede har glemt. Det neurale netværk kombinerer f.eks. alle de fotos af mad, tøj eller reparationer, du har lavet i din lejlighed eller dit hus, og viser dem derefter til dig. Derudover er der ferievalg.

Men én ting er at have påmindelser, noget helt andet er at have virkninger. Google Fotos har allerede filtre, der forvandler almindelige billeder til portrætter, ændrer lysets retning med magt, laver animationer af flere på hinanden følgende billeder eller skaber en cool zoom-effekt.

Tidligere sendte tjenesten med jævne mellemrum meddelelser, hvor du blev opfordret til at se, hvad du gjorde den pågældende dag for et år siden. Forslagene blev vist i afsnittet “Assistent”. Nu vises de øverst i galleriet som cirkler. Klik på en sådan cirkel, og du får et udvalg af nostalgiske billeder og klip at se.

Sådan deaktiverer du minder i appen Google Fotos

Muligheden for at fjerne et bestemt billede fra en samling er meget populær blandt brugere, der gerne vil udelukke påmindelser om en begivenhed fra deres liv. Så når du nu ser et uønsket foto i en samling, kan du åbne kontekstmenuen og blot skjule det uden at slette det, hvis du nogensinde ønsker at se det igen.

Hvis du vil deaktivere minder i Google Fotos-appen på din mobilenhed, skal du følge disse trin:

  • Først og fremmest skal du åbne Google Fotos-appen på din mobilenhed.
  • Tryk derefter på dit profilikon øverst til højre på skærmen, og åbn menuen “Indstillinger”.
  • Klik derefter på afsnittet “Memories” (minder).
  • Du kan klikke på “Skjul datoer” for at tilføje den dato, du ikke ønsker at huske.
  • Du kan klikke på “Skjul personer og kæledyr” for at vælge personer eller kæledyr, som du ikke ønsker at se i dine minder.
  • Opsætning af meddelelser om minder. Du skal blot åbne menuen “Notifikationer” og deaktivere alle indstillinger.
  • Gå til menuen “Udvalgte minder” for at deaktivere alle indstillinger.

Når du har gennemført disse trin, forhindrer du Google Fotos i at vise minder, som du ikke ønsker at se.

Hvilke funktioner har Google Fotos

Google Fotos har en effekt, der efterligner bevægelsen af objekterne i billedet. Den animerer nogle billeder med parallakse, mens andre billeder – f.eks. hvis der er to eller flere af dem – sættes i bevægelse, hvilket skaber mellemliggende rammer. Resultatet er, at statiske billeder får et nyt liv og en ny dimension. Og det er ligegyldigt, hvor gamle disse fotos er – neurale netværk vil kunne lime og genoplive både nye og gamle fotos.

Du får også mulighed for at oprette et separat sikkert album i Google Fotos, hvor du kan overføre alle de personlige billeder, som du ønsker at skjule for andre, der ikke kan se dem. Dette album kan låses med en adgangskode eller biometri, og på Pixel-smartphones kan brugerne straks gemme fotos i denne mappe og omgå hovedlageret. Alt i alt er det meget praktisk.

Det er alt, hvad du behøver at vide om, hvordan du kan forhindre Google Fotos i at vise minder. Som det viser sig, er det nemt nok at gøre, og du bruger bestemt ikke mere tid end nødvendigt.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere