As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan får du et indlæg til at kunne deles på Facebook

Sådan får du et indlæg til at kunne deles på Facebook

Muligheden for at dele dine meninger og tanker med venner og offentligheden er en af de største attraktioner ved sociale medier. Facebook gør det nemt at dele indlæg med dine holdninger eller bare nogle oplysninger med andre.

Hvad skal du bruge for at få et indlæg til at kunne deles på Facebook

I dagens medie- og internetverden bevæger information sig med lysets hastighed. Der er ikke før en begivenhed har fundet sted, og man kan straks se overskrifter på forskellige internetressourcer. Det samme gælder for Facebook.

Hvis du har lavet et indlæg på din Facebook-side, kan det blive genpostet af alle, der ser det. Og så mange mennesker som muligt vil få kendskab til den begivenhed, du har haft, eller de oplysninger, du forsøger at dele.

Nogle gange ønsker brugerne, at nogle oplysninger kunne gå ud over deres profiler og deres Facebook-sider. Så alle kan genpublicere dem. Det sociale netværk giver dig mulighed for at gøre det muligt for dit indlæg at blive delt.

Her er hvordan du gør et indlæg delbart på Facebook.

Hvad er indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger for Facebook-opslag

På de sociale medier er det almindeligt at dele det, du kan lide, med dine venner. På Facebook kan folk dele andre brugeres indlæg på deres tidslinjer. Det hele afhænger dog af de privatlivsindstillinger, som forfatteren har indstillet for sit budskab.

Facebook tilbyder sine brugere forskellige muligheder for beskyttelse af personlige oplysninger. Hver gang du poster noget, har du måske set muligheden “Rediger publikum”. Dette er standardindstillingen, som giver dig mulighed for at kontrollere, hvem der kan se dine Facebook-opslag, og hvem der ikke kan.

Følgende indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger om indlæg er i øjeblikket tilgængelige på Facebook-platformen:

  • Offentlighed.
    • Offentlige indlæg er tilgængelige for alle på nettet.
    • Det er ligegyldigt, om personen har en Facebook-konto eller ej.
  • Venner.
    • Kun personer, der er på din venneliste, kan se dine publikationer.
  • Venner undtagen.
    • Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge de venner, du vil udelukke fra listen over publikum.
  • Specifikke venner.
    • Kun de af dine udvalgte venner vil kunne se og deltage i opslaget.
  • Kun mig.
    • Ingen andre end dig kan se dit indlæg.
  • Tilpasset.
    • Denne indstilling er en blanding af indstillingerne “Venner undtagen” og “Specifikke venner”.
    • Forfatteren af et indlæg kan inkludere og ekskludere venner fra sin venneliste.

Sådan gør du dit Facebook-opslag delbart ved hjælp af en smartphone-app

Hvis du vil gøre dit Facebook-opslag delbart ved hjælp af en smartphone-app, skal du følge disse trin:

  • Først og fremmest skal du logge ind på din Facebook-konto og gå til det opslag, du vil gøre delbart.
  • Tryk derefter på ikonet med de “tre prikker” øverst til højre i postkassens øverste højre hjørne.
  • Vælg derefter “Rediger privatliv” på listen.
  • Endelig skal du vælge “Public” (Offentlig) på listen over tilgængelige muligheder.

Når du har ændret indstillingen til “Offentlig”, vil alle Facebook-brugere kunne se opslaget og dele det på deres tidslinje.

Sådan gør du dit Facebook-opslag delbart på Facebook-webstedet

Hvis du vil gøre dit Facebook-opslag delbart på Facebook-webstedet, skal du følge disse trin:

  • Først og fremmest skal du logge ind på din Facebook-konto og gå til det opslag, du vil offentliggøre.
  • Tryk på ikonet med de “tre prikker” øverst til højre i postkassens øverste højre hjørne.
  • Vælg derefter “Rediger publikum” på listen.
  • Vælg “Offentlig” på listen over tilgængelige indstillinger for at gøre indlægget tilgængeligt for deling.

Når du har ændret indstillingen til “Offentlig”, vil alle Facebook-brugere kunne se opslaget og dele det på deres tidslinje.

Hvad sker der, hvis din profil er blokeret?

Hvis din profil er blokeret, vil din tilstedeværelse blandt venner uden for Facebook være begrænset, og dine beskeder kan ikke offentliggøres. Du skal deaktivere profillåsefunktionen, hvis du vil have, at dine beskeder skal være synlige for alle.

Hvis du vil deaktivere profillåsning, skal du først gå til Indstillinger i Facebook-appen på din mobilenhed. Vælg derefter Profillås i menuen Privatlivsindstillinger, og tryk derefter på knappen Lås op for at låse den op. Du vil bemærke, at det låseikon, der vises ved siden af din profil, forsvinder.

Når du låser din profil op, har du mulighed for at ændre fortroligheden for alle dine beskeder. Du kan bruge vejledningen ovenfor til at ændre indstillingerne for fortrolighed i din profil.

Dette er blot nogle få ting, du bør vide om, hvordan du gør indlæg delbare på Facebook. Det er en ret standardprocedure, og du behøver ikke at bekymre dig om et kompliceret sæt indstillinger for at ændre dine privatlivsindstillinger.

Hvordan fungerer Facebooks algoritme nu

Kernen i Facebooks algoritme er, at den styrer dannelsen af nyhedsfeedet, så det passer bedst muligt til brugernes ønsker. I stedet for at vise indhold i kronologisk rækkefølge offentliggøres nyhedsfeeds og annoncer på baggrund af det, som Facebook vurderer er relevant for dig som bruger.

Facebooks kamp mod “falske nyheder” og vildledende indhold har fået stor medieomtale. Det påvirker sandsynligvis ikke brands direkte, men det understreger tydeligt vigtigheden af tillid og gennemsigtighed på platformen. Da alt indhold, der blev opfattet som alt for kontroversielt eller spamagtigt, hurtigt kunne blive straffet.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere