As an Amazon Associate we may earn from qualifying purchases made via links on our website.

HomeAppleSådan bruger du WhatsApp forsvindende beskeder

Sådan bruger du WhatsApp forsvindende beskeder

Mange brugere mener, at WhatsApp er bedre beskyttet end andre messengers. End-to-end-kryptering giver beskederne et højere sikkerhedsniveau end Telegram, hvor end-to-end-protokollen kun er aktiveret i hemmelige chats. Det kan synes, at denne tilgang til beskyttelse af brugernes chats er overflødig, fordi det er grunden til, at WhatsApp ikke synkroniserer med flere enheder. Det er trods alt forhindret af kryptering. Men udviklerne af messenger besluttede, at der er meget at udvikle.

Det er derfor, at forsvundne beskeder blev indført i WhatsApp. Dette er omtrent det samme som de hemmelige chats i Telegram, men med en række vigtige forskelle. For det første er sikkerhedsniveauet for forsvindende beskeder ikke øget – det er stadig den samme end-to-end-kryptering. For det andet sendes forsvundne beskeder til det samme chatrum – der oprettes ikke et separat chatrum. For det tredje kan du indstille en sletningsperiode. For det fjerde kan enhver af samtalepartnerne efter eget valg deaktivere forsvundne meddelelser.

Her kan du se, hvordan du bruger WhatsApp-beskeder, der forsvinder, eller med enkle ord, hvordan du aktiverer og deaktiverer denne mulighed.

Sådan aktiverer du de forsvindende beskeder i WhatsApp

Hvis du vil aktivere de forsvindende beskeder i WhatsApp, skal du følge disse trin:

  • Først og fremmest skal du åbne WhatsApp-appen på din mobilenhed og starte en chat med din ven.
  • Tryk derefter på navnet eller telefonnummeret på den person, du chatter med, øverst på skærmen.
  • Derefter skal du rulle nedad og trykke på indstillingen “Forsvundne meddelelser”.
  • Vælg, hvor lang tid det skal tage, før dine meddelelser slettes. Du kan vælge mellem 24 timer, 7 dage og 90 dage.
  • Til sidst kan du gemme dine ændringer ved at trykke på pilen i øverste venstre hjørne af skærmen eller blot forlade indstillingsmenuen.

Når du har gennemført disse trin, sender WhatsApp en meddelelse til alle i chatten om ændringen. Dette vil ikke være den eneste meddelelse, der advarer dig om, at alle dine beskeder fra denne dialog vil blive slettet efter et vist tidsrum. For en sikkerheds skyld vises et lille ur-ikon på din samtalepartners avatar. Det vil fortælle dig, at din korrespondance med ham eller hende ikke vil blive gemt for evigt.

Hvis du vil deaktivere indstillingen for forsvundne meddelelser, skal du blot følge trinene igen, men vælge “Off” i stedet for tidsbegrænsning.

Sådan sender du forsvindende fotos og videoer i WhatsApp

Hvis du vil sende forsvindende billeder og videoer i WhatsApp, skal du følge disse trin:

  • Først skal du åbne WhatsApp-appen på din mobilenhed og starte eller åbne en chat med din ven.
  • Tryk på ikonet “+” ved siden af tekstboksen nederst på skærmen, og vælg “Foto/Video”.
  • Vælg et eller flere fotos eller videoer.
  • Tryk derefter på timersymbolet for at aktivere forsvindingstilstanden.

Hvis du vælger mere end ét foto eller én video ad gangen, skal du aktivere tilstanden for hvert enkelt foto eller hver enkelt video separat. Selv hvis din samtalepartner ikke har funktionen endnu, vil din besked forsvinde, lige efter at du har set den.

Du får en meddelelse om, at den person, du chatter med, har åbnet din besked. Selv hvis du slår læsemeddelelser fra, vil andre se, at du har åbnet deres forsvundne besked. Du vil dog ikke se åbningstidspunktet. Gruppechats er ikke berørt af dette, tiden vises altid der.

Hvordan virker forsvindende beskeder i WhatsApp

Med forsvindende beskeder i WhatsApp kan du sende billeder og videoer til dine venner, som forsvinder straks efter visning. Der er dog intet, der forhindrer din samtalepartner i at tage et skærmbillede af dit foto eller din video.

WhatsApp giver dig ikke besked, når din samtalepartner har taget et skærmbillede. Du vil dog se en meddelelse, når de åbner dit billede eller din video.

Det er alt, hvad du behøver at vide om forsvundne beskeder i WhatsApp.

Sådan opretter du en chat med dig selv i WhatsApp

Det er meget nyttigt at chatte med sig selv. Det giver dig mulighed for at sende nogle data til dig selv fra din pc til din smartphone og tilbage på få sekunder og med minimale lydstyrkebegrænsninger. Og siden desktopversionen af WhatsApp begyndte at fungere separat fra telefonen, er denne funktion blevet endnu mere meningsfuld og nyttig.

Du kan chatte med dig selv i WhatsApp på to måder. Den første er at du blot tilføjer dit andet nummer til dine kontakter. Og den anden er at oprette en gruppe med en person, du kender, og derefter slette dem derfra og bruge den som dit eget rum til at udveksle data med dig selv.

Kommentarer og diskussion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mere